Guard Leash Black Edition Gul - Väktarkoppel med extra handtag

  • 369 kr


I lager
Leverantör: Hundstaff

Väktarkoppel - hundkoppel med extra handtag

Väktarkopplet är ett koppel med ett extra handtag nära haken. Fördelen med ett extra handtag är att man enkelt kontrollerar hunden vid besvärliga situationer. 

Kopplet är 2,5 cm brett, tillverkat av nylon och sytt med minky komfort längst ena sidan av kopplet och i båda handtagen. Minky komfort är ett mjukt material som gör att kopplet känns extra skönt att hålla.

Black Edition kollektionen är noggrant tillverkad av högkvalitativt material för att säkerställa hållbarhet och komfort för din hund. Man bör dock komma ihåg att efter en tids användning, beroende på intensiteten och förhållandena, kan den svarta lacken slitas av eller tappa färg. Därför råder vi att undvika vattenexponering eftersom metalldetaljerna är känsliga för vatten.

Välj hake på kopplet

Välj hake efter dina och hundens behov. Välj mellan pistolhake, twist & lock eller extreme haken. Se bild för att se skillnaden på utseendet.

  1. Pistolhaken är en vanlig simpel hake.
  2. Twist & lock haken kan bara öppnas genom att vrida och trycka ner haken samtidigt vilket ger en extra säkerhet. 
  3. Extreme haken är lite större samt tåligare och är extra säker då den klarat dragtest på 4 kN (400kg). Öppnas genom att trycka in båda clipsen samtidigt.

Vilken längd ska jag välja på kopplet? 

När du väljer längd på kopplet ska du tänk på vad du och din hund har för behov. Nedan kan du läsa några rekommendationer och exempel:

  • 120 cm är ett kort koppel och passar bra i sammanhang där du vill ha hunden nära. Exempelvis stadsmiljö.
  • 180 cm är måttet på ett standard koppel. Standard koppel kan användas vardagligen exempelvis vid träning eller promenader.
  • 160, 220, 220 cm. Tycker du standard längden 180 cm är för kort eller långt för dig och din hund så kan du välja mellan 160, 200 eller 220 cm.
  • 300 cm är ett längre koppel som passar bra i situationer då du vill ge din hund fria tyglar. Exempelvis vid en skogspromenad.