Springpole

  • 999 kr
I lager

Springpole - träningsaccessoar till hunden

Springpole är ett fantastiskt träningsredskap för din hund som ger möjligheten att aktivera din hund på ett roligt och utmanande sätt. Springpole är en enkel men effektiv träningsaccessoar som är populär bland hundägare världen över. Med detta träningsredskap kan din hund träna upp sin styrka, uthållighet och motorik på ett lekfullt sätt.

Springpole paketet består av 3 delar. En Bungee spring, en upphängning och en leksak, allt skapat med noggrant utvalt material för att garantera en hög kvalitet. Om hunden inte skulle gilla leksaksdelen, kan man enkelt byta ut den då alla delar är utbytbara. Upphängningen är lätt att installera och går enkelt att fästa på en lämplig plats som tex. en gren på ett träd.

Träningen med Springpole aktiverar din hund både fysiskt och mentalt. Den stärker din hunds muskler, ökar konditionen, uthålligheten och förbättrar hundens koordination samt balans. Dessutom ger det din hund en chans att få utlopp för överskottsenergi och sin kamplust, vilket kan minska risken för att din hund utvecklar dåliga vanor, såsom att tugga sönder saker i hemmet. 

Springpole är lämplig för hundar i alla åldrar och storlekar, men bör användas med försiktighet för hundar som har skador eller problem med leder och muskler. 

Hur tränar man med en springpole?

  1. Häng upp springpolen i något stabilt - det är viktigt att springpolen hänger i något som inte kan gå sönder när hunden väl börjar dra i leksaken. Dubbelkolla alltid innnan träningen börjar. 

  2. Lär hunden grundläggande lydnadskommandon - innan du börjar träna med en springpole, se till att hunden förstår grundläggande lydnadskommandon som "loss", "stanna" och "kom".  Hunden ska släppa leksaken när du säger kommandot "loss".

  3. Börja med korta träningspass - börja med korta träningspass på 5-10 minuter och öka gradvis tiden när hunden blir mer van vid att använda springpolen.

  4. Låt inte hunden använda springpolen ensam.

  5. Sätt upp springpolen i en höjd där hunden behöver ställa sig på bakbenen för att nå den. 

Precis som för människor är balanserad träning och kost viktigt för hundars hälsa och välbefinnande. Tänk därför på att hålla en bra balans i träningen och kosten. Kosttillskott kan även vara ett bra komplement för hunden.