Hur mäter jag hunden och vad ska jag tänka på? 📏

Här kommer 3 tips på hur du kan mäta din hund för att hitta rätt storlek!

1. Mjukt måttband - Har du ett måttband hemma? Perfekt, detta är det lättaste verktyget för att få rätt mått på hunden! 


2. Linjal + snöre - Skulle du inte äga ett mjukt måttband är det inga problem! Då behöver du ett snöre och en tumstock eller en linjal. Ta snöret och mät exakt på samma sätt som du gör med ett mjukt måttband. När du har mätt ut med snöret lägger du det på en plan yta bredvid tumstocken eller linjalen för att få ut måtten till din hund. 


3. RULER APP - Skulle du mot förmodan varken äga ett mjukt måttband eller tumstock går det att lösa ändå! Det finns en app som heter Ruler som du kan ladda ner. Du mäter med ett snöre precis som i tips 2 men istället för att lägga snöret bredvid en tumstock eller linjal lägger du snöret på en plan yta. Tar upp din telefon och gå in i appen Ruler, där appen mäter måtten till dig. 


Nu ska vi hitta rätt mått för rätt produkt! ⤵️Hundhalsband med spänne 

Du kommer att behöva ha ett mått och det är halsvidden på din hund. Du tar det mjuka måttbandet/snöret och börjar mäta ungefär i mitten av din hunds hals och runt. 

Med hjälp av detta mått väljer du storlek i vår storlekstabell. Hitta hundens halsomkrets i parentesen i storlekstabellen.


Hundsele

Du kommer att behöva ha två mått. Första måttet är halsvidden på din hund (A). Ta det mjuka måttbandet och börjar mät där din hunds nacke slutar och mät runt hela nacken och ner mot bröstet. Det andra måttet du behöver veta är bröstvidden (B). Det mäter du bakom frambenen från ryggen och runt hela bröstkorgen.


Martingale - halvstryp

Du kommer att behöva ha två mått och det är halsvidden på din hund och runt huvudet. Du tar det mjuka måttbandet och börjar mäta ungefär i mitten av din hunds hals och runt. Det andra måttet mäter du runt din hunds huvud med start uppe på huvudet och runt. 

Med hjälp av detta mått väljer du storlek i vår storlekstabell. Hitta hundens halsomkretsen i parentesen i storlekstabellen.

Har du fortfarande funderingar på hur du mäter hunden?
Ring eller maila oss så ska vi hjälpa dig få fram den rätta måtten till din hund! 

📧 - [email protected] 
📞 - 0735532949