Svenskdesignade produkter tillverkade i egen produktion

100

Vikthalsband

799 kr

Beskrivning

Maximera din hunds träning med Hundstaffs vikthalsband

Skogspromenader, simning eller jogging ? oavsett hur du tränar din hund för att hålla den i form, kräver träning både kunskap, rätt kost och högkvalitativa träningsredskap.

Vikthalsband är ett träningsredskap utformat för att förstärka hundens nackmuskler, ryggmuskler, samt uthållighet vilket ger din hund en mer välbalanserad träning och ökad muskelstyrka.

Halsbandet är 5 cm bred och vikterna är gjorda av stål. Halsbandet är tillverkad för att hålla och ge din hund en bekväm passform. Varje vikt väger cirka 300 gram, och antalet vikter varierar beroende på storlek:

 • Storlek 50 – 4 vikter – totalt 1.2 kg (exkl. halsbandets vikt)
 • Storlek 55 ? 5 vikter – totalt 1.5 kg (exkl. halsbandets vikt)
 • Storlek 60 ? 6 vikter- totalt 1.8 kg (exkl. halsbandets vikt)
 • Storlek 65 ? 7 vikter – totalt 2.1 kg (exkl. halsbandets vikt)
 • Storlek 70 – 8 vikter – totalt 2.4 kg (exkl. halsbandets vikt)

Hur använder man vikthalsband?

För att uppnå bästa resultat är det viktigt att använda vikthalsband på rätt sätt. Halsbandet belastar hundens främre  parti därför rekommenderar vi att du röntgar din hunds armbågar innan du börjar använda selen, detta för att veta vad ni har att jobba med samt för att undvika skador och förslitningar. Har hunden problem med armbågar avråder vi att använda detta halsbandet.

Hunden ska kunna utföra sina vanliga rörelser med vikthalsbandet på och träning ska börjas med endast en vikt och sedan ökas gradvis. Vi rekommenderar att du ökar vikten efter 2-3 veckor.

Var uppmärksam på hur din hund reagerar på träningen och se till att den inte visar tecken på smärta eller obehag.

Precis som för människor är balanserad träning och kost viktigt för hundars hälsa och välbefinnande. Tänk därför på att hålla en balans i träningen & kosten. Börja med lite vikt och korta promenader, och öka sen successivt. Kosttillskott kan även vara ett bra komplement för hunden.

0
  0
  Din varukorg
  Din vagn är tomAffär