Ny hemsida lanserad! Vi arbetar med förbättringar för snabbheten, tack för ditt tålamod.

När man får hem en ny hund till flocken

När man får hem en ny hund till flocken

Att Introducera två nya hundar för första gången.

Hur gör man på bästa sätt när man ska inviga en ny hund till hemmet? Hur gör man på bästa sätt när man släpper ihop två hundar som aldrig träffat varandra innan? I detta blogginlägg kommer vi ge er en guide om hur man inviger hundar på allra bästa sett.

Har du en ny hund i flocken? Då kan ni behöva nya hundtillbehör, glöm inte att kolla in vår sida tryck HÄR!

Här kommer guiden:

Börja med att vara på neutral mark, ta ut ett avstånd på ungefär 100 meter.

  1.  Ha hundarna kopplade och rör er fram och tillbaka på 100 meter fortfarande. Låt hundarna upptäcka varandra i sin egen takt, ge godis när dom registrerat den andra hunden för en go känsla.
  2. Börja röra er sakta mot varandra. Skvallerträna med hunden om den kan de, annars bara motbetinga med godis.
  3. Börja gå parallelt i samma riktning.
  4.  Gå mot hundrastgården om de finns/alternativt en äng där dom kan vara lösa, börja gå lite närmare varandra tills ni kan gå med ca 4 meters avstånd (hundarna skall inte ta kroppskontakt än).
  5. Medans ni går så lossnar eventuell frustration, och hundarna får en slags samhörighetskänsla, dom hinner också uppfatta vad de är för energinivå och kön den andra hunden har.
  6. Om ni är i en rastgård släpp då in den ena hunden först och vänta utanför med den andra, om ni är osäkra på om hundarna inte går ihop kan man dom låta nosa genom gallret först.
  7. Koppla hunden som är inne i rastgården och gå ner till ett avstånd på 10-50 meter (beroende på hur stor rastgården/ängen är) .
  8. Släpp hundarna lösa på avstånd och börja röra på er, låt inte hundarna hälsa i ett trångt utrymme eller nära sina ägar (ifall resursförsvar).
  9.  Kasta eventuellt ut godis om ingen är matvaktare, och låt hundarna bounda genom en dinner. Detta är bra att göra om hälsningen eller leken blir för intense. Avbryt beteendet.
  10. Låt inte hundarna leka mer en 10 min första gången, avsluta på topp, avsluta om leken eskalerar eller verkar hetsig.
  11. Avsluta kalaset med en promenad hem.
  12. Nu kan dom släppas in i lägenheten/huset tillsammans.

OBS! Låt hundar alltid hälsa utan koppel, de kan bli missuppfattningar i rörelse- aparaten om de finns ett koppel i vägen. Är de två okastrerade hanhundar i samma ålder bör man ha stor respekt, låt dom alltid ta noskontakt med ett galler emellan först om du är osäker på att läsa av hundens signaler innan. Det är stor konflikt risk.Detta fungerar på samma sätt om du tar hem en ny valp, fast du kan gå mycket snabbare fram.

Se hur det kan gå till i praktiken här:

INTRODUCERA TVÅ NYA HUNDAR FÖR FÖRSTA GÅNGEN

Skrivet av: Klemminghundar i samarbete med Hundstaff

0
  0
  Din varukorg
  Din vagn är tomAffär